Fietsendragers voor op de trekhaak

We nemen onze fiets vaak graag wat verder weg met ons mee. Bijvoorbeeld tijdens een uitstapje aan de andere kant van het land of misschien zelfs wel op vakantie. Wanneer je per auto reist en je rijwiel meeneemt, of dat nou in binnen- of buitenland is, is het van belang een sterke fietsendrager op je trekhaak te hebben. Want als je afreist naar je (vakantie)bestemming, dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat de reis goed verloopt. Kies wel de juiste uitvoering voor jouw trekhaak.

€ 75,00

Fietsendrager - Trekhaak - Pro-User - Jade

 

  Capaciteit: 1 fiets
  Bevestiging: Auto
  Max. draaggewicht: 60 kg
  105 x 6 x 3 cm
  Staal

De voordelen van een fietsendrager op trekhaak

Het grootste voordeel is misschien wel dat je niet al te veel hoeft te tillen omdat de trekhaak natuurlijk dichtbij de grond is. Maar ook is deze meestal geschikt voor meer dan één rijwiel en is hij vaak ook uit te breiden voor een extra rijwiel. Ga je dus met je gezin op pad? Of met een stel vrienden? Dan is het met een dergelijk systeem dus een fluitje van een cent om alle tweewielers te vervoeren. Maar daar houden de voordelen niet bij op. De laatste jaren is de elektrische uitvoering dan ook enorm populair geraakt. Door hun motor zijn deze echter een stuk zwaarder dan gewone exemplaren. Maar voor een draagsysteem als het hier besprokene is dit geen probleem. Een trekhaak kan namelijk veel gewicht dragen. Let hierbij wel op de kogeldruk, deze geeft zijn maximale belastbaarheid aan. In de meeste gevallen is een personenauto uitgerust met een trekhaak die 50 kilo kan dragen, soms ook wel 75 kg. Ga dit altijd (eventueel online) na in de handleiding van je auto en eventueel van de trekhaak.

Fietsendrager op trekhaak: de verschillende soorten

Op onze pagina vind je een ruim assortiment. Om jou een beetje wegwijs te maken in al deze soorten, zetten we er graag wat voor je op een rijtje. Een van de meest verkochte types is bijvoorbeeld Briljant. Deze is geschikt voor twee rijwielen. Hij heeft een maximaal draaggewicht van 40 kilo. Door zijn lichte gewicht is het geen enkel probleem om deze te monteren. En door de opbergtas die wordt bijgeleverd, ruim je hem ook nog eens handig op. Maar we hebben ook systemen die geschikt zijn voor meer dan twee. Neem bijvoorbeeld type Amber. Deze kan drie fietsen tot wel 50 kilo dragen. Een bijkomend voordeel is dat hij kantelbaar is. En dat is extra handig als je iets uit je kofferbak nodig hebt. En heb je in de loop der tijd eigenlijk een grotere opbergsysteem nodig? Wees gerust, je hoeft geen nieuwe te kopen. Je vindt bij ons namelijk ook een uitbreidsysteem, waarmee je eenvoudig een extra rijwiel kunt plaatsen. Op die manier kun je dus dit opbergsysteem op de groei kopen.

De verschillende merken

In ons assortiment vind je meerdere modellen, onder meer van het merk Pro-User. Dat is één van de merken van het bedrijf Tradekar Benelux BV. Deze firma heeft zich volledig toegelegd op auto- en caravanaccessoires. Hun kwalitatief hoogwaardige modellen in ons assortiment worden door het bedrijf zelf ontworpen en vervaardigd. Alle modellen worden met uiterste zorg en aandacht geproduceerd. Maar ook andere merken hebben hun expertise op het gebied van dit type opbergsysteem bewezen. De systemen zijn allemaal dusdanig ontworpen, dat het niet nodig is om je sterk in te spannen. Zo zijn veel ervan kantelbaar of uitgerust met een slim liftsysteem. Ook wordt zoveel mogelijk getracht om jouw uitvoering zo licht mogelijk te maken, zonder daarbij uiteraard aan kracht te verliezen. De gebruikte materialen en systemen zijn van dusdanige aard dat je er langdurig gebruik van kunt maken.

Maak het jezelf nog gemakkelijker met een oprijgoot

Denk ook eens aan een oprijgoot. Deze goot die eigenlijk hetzelfde is als een fietsgoot die je buiten vaak langs hoge trappen ziet, maakt het plaatsen van de rijwielen nog een stuk eenvoudiger. Zo rijd je je tweewieler eenvoudig op je drager. Tillen is dus niet meer nodig. En daarmee ontkom je aan het lastigste gedeelte van het bevestigen van de rijwielen. Zeker als je een elektrische en dus zware uitvoering hebt is dit erg prettig. Dit metalen voorwerp is uitschuifbaar, waardoor je de aanloop naar de drager naar jouw wensen kan afstellen. Als je de ruimte hebt, schuif de oprijgoot dan zo ver mogelijk uit. Hierdoor wordt de aanloop vlakker en kost het vrijwel geen kracht om je rijwiel op de drager te plaatsen. Na gebruik berg je hem ook weer gemakkelijk op. Ook in de auto neemt hij geen ruimte in. Met een afgeladen volle auto op pad (zeker als je op vakantie gaat), een oprijgoot past er altijd nog bij. Bij aankomst rij je de rijwielen zo weer van de drager af.

Vragen en advies

Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een type fietsendrager op trekhaak? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,8
Uitstekend "Fijn bedrijf, reageren snel op vragen. Goede en keurige levering op een door jou gewenste dag. Echt super!" 10
Perfect "Van bestelling tot bezorging prima geregeld." 9,4
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links