Fietsstandaards

Een goede fietsstandaard is een onmisbaar onderdeel van een rijwiel. Hiermee zet je je rijwiel binnen een paar seconden stevig vast op een plek naar keuze. Over het algemeen bevindt hij zich aan de achterkant van de zijkant van het rijwiel, net tussen het achterwiel en de bracket. Deze standaarden worden ook wel zijstandaarden genoemd. Met een snelle voetbeweging klap je hem gemakkelijk in en uit. Er zijn echter nog veel meer modellen waar je uit kunt kiezen om je tweewieler stevig mee vast te zetten. Neem gerust eens een kijkje in ons aanbod.

€ 5,95

Fietsstandaard - Bicycle Gear

 

  Zijstandaard
  Eenvoudige montage
  Verstelbaar in lengte
  360 x 40 x 100 mm
  Aluminium

€ 11,95

Fietsstandaard - Bicycle Gear

 

  Eenvoudige montage
  Lichtgewicht
  50 x 270 x 360 mm
  Aluminium
  Zwart

Populair model: de fietsstandaard dubbel

Voor goede stevigheid kun je kiezen voor een dubbele fietsstandaard aan de achterkant van de fiets, eentje die je vaak ziet bij damesfietsen voor moeders waarbij veiligheid voorop staat. Hierbij blijft hij goed rechtop staan, zelfs wanneer je boodschappen aan het stuur hebt hangen of wanneer je een kindje in het kinderzitje hebt zitten. Ook is deze fietsstandaard zeer geschikt wanneer je een elektrische uitvoering hebt of wanneer je over een transportuitvoering beschikt. Dergelijke standaarden zorgen er namelijk voor dat hij stabiel blijft staan wanneer deze (zwaar) beladen is. Hij zorgt ervoor dat je achterband omhoog wordt getild en biedt hiermee extra steun aan het rijwiel via beide kanten van de band. In combinatie hiermee zie je dan ook vaak, zoals bij een elektrisch model, een stuurslot waarmee het stuur stabiel kan worden vastgezet. Op die manier staat hij stevig op de grond. Een dubbel type kan op bijna ieder model tweewieler worden gemonteerd, ook wanneer je geen moeder- of transportmodel hebt. Wil je er zeker van zijn dat hij stevig staat, dan is een dubbele uitvoering zeker aan te raden. Maar: er zijn nog diverse andere mogelijkheden.

Verschillende modellen

Verder bestaan er stevige uitvoeringen die aan de achteras worden vastgemaakt. Het grote voordeel van deze soort fietsstandaard is dat hij stevig vast staat en dat je niet je trappers hoeft om te draaien om bij je standaard te kunnen. Ook is deze plek om je standaard vast te maken handig wanneer het gaat om hoe stevig het rijwiel staat. Een fiets met dubbel type neemt vaak meer plek in dan een eentje een enkele. Waar je bij de keuze voor een enkel type aan de achteras wel op moet letten is, het feit dat deze niet zomaar op ieder rijwiel kan worden vastgemaakt. Wanneer je over een sportieve tweewieler, zoals een mountainbike, beschikt zul je dergelijke modellen snel tegenkomen. Maar wanneer je op zoek bent naar een goede uitvoering voor een gewone tweewieler, dan moet er flink geknutseld worden aan het model om een enkel type aan de achteras te kunnen monteren. Je kunt in dat geval wellicht beter kiezen voor een langere enkele fietsstandaard die vastgemaakt wordt tussen de bracket en het achterwiel. De lengte zorgt hier voor net iets meer stevigheid dan een gewone enkele uitvoering.

Verstelbare fietsstandaarden

Tot slot kun je kiezen voor een verstelbare model, waarmee je zelf de lengte ervan bepaalt. Het grootste voordeel van dit type is dat je deze kunt monteren op verschillende soorten rijwielen. Daarmee onderscheidt de verstelbare zich bijvoorbeeld van de dubbele of de enkele, die je op de achteras monteert. Door dit gemak kiezen veel mensen voor de verstelbare variant. Het is bijvoorbeeld heel handig om bij een kinderfiets een verstelbare uitvoering te gebruiken. Je kunt deze dan namelijk “meenemen” naar het volgende tweewieler. Wanneer je dus voor een budgetvriendelijke uitvoering wilt gaan, is de verstelbare variant een goede keuze. Dergelijke types zijn over het algemeen gemaakt van aluminium en kunnen eenvoudig aan de tweewieler worden gemonteerd. Ze zijn vaak ietsje zwaarder in gebruik maar nog steeds licht genoeg om ook door kinderen te kunnen worden gebruikt.

Vragen en advies

Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een type fietsstandaard? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,8
Uitstekend "Fijn bedrijf, reageren snel op vragen. Goede en keurige levering op een door jou gewenste dag. Echt super!" 10
Perfect "Van bestelling tot bezorging prima geregeld." 9,4
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links