Fietsstandaards

Een goede fietsstandaard is een onmisbaar onderdeel van een fiets. Met een fietsstandaard zet je je fiets binnen een paar seconden stevig vast op een plek naar keuze. Over het algemeen bevindt de fietsstandaard zich aan de achterkant van de zijkant van de fiets, net tussen het achterwiel en de bracket. Deze standaarden worden ook wel zijstandaarden genoemd. Met een snelle voetbeweging klap je de standaard gemakkelijk in en uit. Er zijn echter nog veel meer modellen waar je uit kunt kiezen om je fiets stevig mee vast te zetten. Neem een kijkje in ons aanbod van voordelige fietsstandaarden om te checken welke het beste bij jouw fiets past.

Populair model: de fietsstandaard dubbel

Voor goede stevigheid kun je kiezen voor een dubbele achterstandaard, een standaard die je vaak ziet bij damesfietsen voor moeders waarbij veiligheid voorop staat. Hierbij blijft je fiets goed rechtop staan, zelfs wanneer je boodschappen aan het stuur hebt hangen of wanneer je een kindje in het kinderzitje hebt zitten. Ook zijn deze standaarden ideaal wanneer je een elektrische fiets hebt of wanneer je over een transportfiets beschikt. Dergelijke standaarden zorgen er namelijk voor dat je fiets stabiel blijft staan wanneer deze (zwaar) beladen is. De standaard zorgt ervoor dat je achterband omhoog wordt getild en biedt hiermee extra steun aan de fiets via beide kanten van de band. In combinatie met deze standaard zie je dan ook vaak, zoals bij een elektrische fiets, een stuurslot waarmee het stuur stabiel kan worden vastgezet. Op die manier staat de fiets stevig op de grond. Een dubbele fietsstandaard kan op bijna ieder model fiets worden gemonteerd, ook wanneer je geen moederfiets of transportfiets hebt. Wil je er zeker van zijn dat je fiets stevig staat, dan is een dubbele fietsstandaard zeker aan te raden. Maar: er zijn nog diverse andere mogelijkheden.

Verschillende modellen fietsstandaard aan achteras

Verder bestaan er stevige enkele standaarden die aan de achteras worden vastgemaakt. Het grote voordeel van deze soort standaarden is dat je fiets stevig vast staat en dat je niet je trappers hoeft om te draaien om bij je standaard te kunnen. Ook is deze plek om je standaard vast te maken handig wanneer het gaat om hoe stevig de fiets staat. Een fiets met dubbele standaard neemt vaak meer plek in dan een fiets met een enkele standaard. Waar je bij de keuze voor een enkele standaard aan de achteras wel op moet letten is het feit dat deze standaard niet zomaar op iedere fiets kan worden vastgemaakt. Wanneer je over een sportieve fiets, zoals een mountainbike, beschikt zul je dergelijke standaarden snel tegenkomen. Maar wanneer je op zoek bent naar een goede standaard voor een gewone fiets dan moet er flink geknutseld worden aan het model om een enkele standaard aan de achteras te kunnen monteren. Je kunt in dat geval wellicht beter kiezen voor een langere enkele standaard die vastgemaakt wordt tussen de bracket en het achterwiel. De lengte zorgt hier voor net iets meer stevigheid dan een gewone enkele standaard.

Verstelbare fietsstandaarden

Tot slot kun je kiezen voor een verstelbare fietsstandaard waarmee je zelf de lengte van je standaard bepaalt. Het grootste voordeel van deze standaard is dat je deze kunt monteren op verschillende soorten fietsen. Daarmee onderscheidt de verstelbare standaard zich bijvoorbeeld van de dubbele standaard of de enkele standaard die je op de achteras monteert. Door dit gemak kiezen veel mensen voor de verstelbare fietsstandaard. Het is bijvoorbeeld heel handig om bij een kinderfiets een verstelbare standaard te gebruiken. Je kunt deze standaard dan namelijk “meenemen” naar de volgende fiets en de fiets die ze gebruiken wanneer ze volwassen zijn. Wanneer je dus voor een budgetvriendelijke fietsstandaard wilt gaan is de verstelbare variant een goede keuze. Dergelijke standaarden zijn over het algemeen gemaakt van aluminium en kunnen eenvoudig aan de fiets worden gemonteerd. Ze zijn vaak ietsje zwaarder in gebruik maar nog steeds licht genoeg om ook door kinderen te kunnen worden gebruikt.

Fietsstandaard kopen bij Fietsenrek Verkoper

Kortom: zonder fietsstandaard valt je fiets om, daarnaast is het natuurlijk ook gewoon zonde om een dure fiets zomaar tegen een muur of een lantaarnpaal te zetten. Je wilt natuurlijk wel dat je fiets nog een aantal jaren mee gaat. Ook gebeurt het vaak genoeg dat je ergens je fiets neer wilt zetten en dat er geen lantaarnpaal of boom in de buurt is. Op dergelijke momenten komt een fietsstandaard goed van pas. Om je fiets mooi te houden en om je fiets op een veilige manier neer te kunnen zetten is het dan ook aan te raden om een fietsstandaard te kopen voor op je fiets. Ben je van plan er een of meerdere aan te schaffen dan raden we het aan om eens in ons assortiment van fietsstandaarden te kijken. Wij bieden diverse standaarden aan voor hele scherpe prijzen. Bij iedere fietsstandaard staan de specificaties, de prijzen en de afmetingen, Neem een kijkje in ons aanbod of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van onze fietsstandaarden en andere accessoires voor op je fiets.

Vragen en advies

Fietsstandaard nodig? Bekijk eerst het aanbod van Fietsenrek Verkoper op het gebied van verschillende soorten fietsstandaarden. Wil je graag online een fietsstandaard kopen? Neem dan een kijkje in onze webshop en bestel bij Fietsenrek-verkoper. Alle standaarden uit ons assortiment zijn van zeer goede kwaliteit en worden bij een bestelling voor 22.00 uur binnen een werkdag aan huis bezorgd. Je kunt veilig online betalen met garantie en vanaf 50 euro profiteer je zelfs van een gratis verzending. Misschien heb je behoefte aan advies over de fietsstandaard, bijvoorbeeld over de montage. Neem in dat geval contact op met ons serviceteam, en wij helpen je graag verder. Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links