Fietsendragers voor op de trekhaak

Wij Nederlanders staan bekend als het volk dat de fiets maar al te graag gebruikt. Naar je werk, naar de supermarkt, naar je vrienden: als het even kan pakken we onze trouwe tweewieler. Niet gek dus, dat we hem ook vaak graag wat verder weg met ons meenemen. Bijvoorbeeld tijdens een uitstapje aan de andere kant van het land, of misschien zelfs wel op vakantie. Wanneer je per auto reist en je fiets meeneemt, of dat nou in binnen- of buitenland is, is het van belang een sterke fietsendrager op je trekhaak te hebben. Want als je afreist naar je favoriete (vakantie)bestemming, dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat de reis goed verloopt.

De voordelen van een fietsendrager op trekhaak

Een fietsendrager op trekhaak heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is misschien wel dat je niet al te veel hoeft te tillen omdat de trekhaak natuurlijk dichtbij de grond is. Maar ook is een fietsendrager op trekhaak meestal geschikt voor meer dan één fiets en is hij vaak ook uit te breiden voor een extra fiets. Ga je dus met je gezin op pad? Of met een stel vrienden? Dan is het met een dergelijk systeem dus een fluitje van een cent om alle fietsen te vervoeren. Maar daar houden de voordelen niet bij op. We willen allemaal zo lang mogelijk actief blijven en daar hoort ook het fietsen bij. De laatste jaren is de elektrische fiets dan ook enorm populair geraakt. Door hun motor zijn deze fietsen echter een stuk zwaarder dan gewone fietsen. Maar voor een fietsendrager op trekhaak is dit geen probleem. Een trekhaak kan namelijk veel gewicht dragen. Let hierbij wel op de kogeldruk van de trekhaak, deze geeft zijn maximale belastbaarheid aan. In de meeste gevallen is een personenauto uitgerust met een trekhaak die 50 kilo kan dragen, soms ook wel 75 kilo. Ga dit altijd (eventueel online) na in de handleiding van je auto en eventueel van de trekhaak.

Fietsendrager op trekhaak: de verschillende soorten

Ben je op zoek naar een fietsendrager op trekhaak? Op onze pagina vind je een ruim assortiment. Om jou een beetje wegwijs te maken in al deze soorten fietsendrager op trekhaak, zetten we er graag wat voor je op een rijtje. Een van de meest verkochte soorten is bijvoorbeeld het type Briljant. Dit is een fietsendrager op trekhaak 2 fietsen. Hij heeft een maximaal draaggewicht van 40 kilo. Door zijn lichte gewicht is het geen enkel probleem om deze fietsendrager op trekhaak te monteren. En door de opbergtas die wordt bijgeleverd, ruim je hem ook nog eens handig op. Maar we hebben ook systemen die geschikt zijn voor meer dan twee fietsen. Neem bijvoorbeeld type Amber. Dit is een fietsendrager op trekhaak 3 fietsen en kan wel 50 kilo dragen. Een bijkomend voordeel is dat hij kantelbaar is. En dat is extra handig als je iets uit je kofferbak nodig hebt. En heb je in de loop der tijd eigenlijk een grotere fietsendrager op trekhaak nodig? Wees gerust, je hoeft geen nieuwe te kopen. Je vindt bij ons namelijk ook een uitbreidsysteem, waarmee je eenvoudig een extra fiets kunt plaatsen. Op die manier kun je dus een fietsendrager op trekhaak op de groei kopen.

De verschillende merken

In ons assortiment vind je veel fietsendragers op trekhaak, onder meer van het merk Pro-User. Pro-User is één van de merken van het bedrijf Tradekar Benelux BV. Dit bedrijf heeft zich volledig toegelegd op auto- en caravanaccessoires. Deze kwalitatief hoogwaardige fietsendragers worden door het bedrijf zelf ontworpen en vervaardigd. Alle modellen worden met uiterste zorg en aandacht geproduceerd. Wil je een fietsendrager op trekhaak kopen? Dan ben je bij dit merk aan het juiste adres. Maar ook andere merken hebben hun expertise op het gebied van de fietsendrager met trekhaak bewezen. De systemen zijn allemaal dusdanig ontworpen, dat het niet nodig is om je sterk in te spannen. Zo zijn veel fietsendragers kantelbaar of uitgerust met een slim liftsysteem. Ook wordt zoveel mogelijk getracht om jouw fietsendrager op trekhaak zo licht mogelijk te maken, zonder daarbij uiteraard zijn kracht te verliezen. De gebruikte materialen en de systemen zijn van dusdanige aard dat je er langdurig gebruik van kunt maken.

Maak het jezelf nog gemakkelijker met een oprijgoot

Denk ook eens aan een oprijgoot. Deze goot die eigenlijk hetzelfde is als een fietsgoot die je buiten vaak langs hoge trappen ziet, maakt het plaatsen van de fietsen nog een stuk eenvoudiger. Zo rijd je je fiets eenvoudig op je fietsendrager op trekhaak. Tillen is dus niet meer nodig. En daarmee ontkom je aan het lastigste gedeelte van het bevestigen van je fietsen op de fietsendrager. Zeker als je een elektrische en dus zware fiets hebt is dit erg prettig. Dit metalen voorwerp is uitschuifbaar, waardoor je de aanloop naar de fietsendrager op trekhaak naar jouw wensen kan afstellen. Als je de ruimte hebt, schuif de oprijgoot dan zo ver mogelijk uit. Hierdoor wordt de aanloop vlakker en kost het vrijwel geen kracht om je fiets op de drager te plaatsen. Na gebruik berg je hem ook weer gemakkelijk op. Ook in de auto neemt hij geen ruimte in. Met een afgeladen volle auto op pad (zeker als je op vakantie gaat), een oprijgoot past er altijd nog bij. Bij aankomst rij je de fietsen zo weer van de fietsendrager op trekhaak af.

Vragen en advies

Fietsendrager op trekhaak nodig? Bekijk eerst het aanbod van Fietsenrek Verkoper op het gebied van verschillende soorten fietsendragers. Wil je graag online een fietsendrager op trekhaak kopen? Neem dan een kijkje in onze webshop en bestel bij Fietsenrek-verkoper. Alle dragers uit ons assortiment zijn van zeer goede kwaliteit en worden bij een bestelling voor 22.00 uur binnen een werkdag aan huis bezorgd. Je kunt veilig online betalen met garantie en vanaf 50 euro profiteer je zelfs van een gratis verzending. Misschien heb je behoefte aan advies over de fietsendrager op trekhaak, bijvoorbeeld over de montage. Neem in dat geval contact op met ons serviceteam, en wij helpen je graag verder. Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links