Fietshaken

In vrijwel alle Nederlandse huishoudens vind je wel een fiets. Het is het meest bekende én geliefde vervoermiddel in ons land. Je fiets brengt je zonder veel gedoe van de ene naar de andere plek en kost in zijn onderhoud maar weinig. Dit in tegenstelling tot die benzineslurpende auto en openbaar vervoer kaartjes die telkens maar duurder lijken te worden. Toch is aan die fijne fiets wel een klein nadeeltje verbonden, want waar laat je hem? In een schuur of garage neemt hij al gauw een groot gedeelte van de beschikbare ruimte in. Om nog maar te zwijgen van de ruimte die er overblijft als je je fiets op je balkon bewaart. Een handige fietshaak biedt je de oplossing.

Wat is precies een fietshaak en hoe werkt het?

Steeds meer mensen maken gebruik van een fietshaak. En dat is logisch, want een fietshaak is een subtiel en handig opbergsysteem dat jou veel ruimte bespaart. Ideaal voor als je weinig plek hebt in je huis, tuinhuis, schuur of garage. Een fietshaak is niets meer dan een metalen haak die je eenvoudigweg door middel van een aantal schroeven aan de muur bevestigt. Een fluitje van een cent dus. Zo kun je je fiets aan de muur hangen, zelfs in de lengte als dat je beter uitkomt. Kostbare ruimte is hiermee vliegensvlug bespaard. Behalve voor fietshaken aan de muur kun je ook voor een plafondhaak fiets kiezen. Fietshaken voor het plafond bestaan in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een vergelijkbare metalen fietshaak als die je aan de muur bevestigt. Maar ook kun je een uitvoering met kettingen kopen. Dan hoef je je tweewieler minder hoog op te tillen. Het feit dat hij daardoor meer beweegt, wordt door sommige fietsers wel weer een beetje als hinderlijk beschouwd. Waar je je fietshaak uiteindelijk ook bevestigt, met een ophanghaak fiets win je aanzienlijk aan beschikbare ruimte omdat die niet meer door fiets(en) in beslag wordt genomen.

Bandenslijtage bij fietsen

Het is belangrijk dat je een versleten autoband tijdig vervangt. Een gebrek aan profiel kan al gauw voor gevaarlijke situaties zorgen, zeker als er ook nog eens sprake is van slecht weer. Voor een fietsband geldt dit gelukkig iets minder. Een fietsband die grotendeels versleten is en zijn profiel heeft verloren is nog prima te gebruiken. Dit komt doordat er, in vergelijking met een autoband, van nature al veel minder profiel op een fietsband zit. Met andere woorden: het profiel is minder belangrijk. Tijdens het fietsen is het effect van versleten banden niet zo heel erg merkbaar. Na langdurig of intensief gebruik kan echter ook de anti-leklaag gaan slijten. En dan is hij dus wel dringend aan vervanging toe. Deze anti-leklaag is een aantal millimeter dik en voorkomt dat je een lekke band krijgt. Bijvoorbeeld wanneer je over een spijker of hoge stoeprand fietst. Je herkent hem door zijn kleur die afwijkt van de “gewone” kleur van de fietsband. Ook als de band (door uitdroging) scheurtjes begint te vertonen, wijst dit erop dat hij aan vervanging toe is. Een fietshaak kan je helpen bij het voorkomen van onnodig snelle slijtage aan je banden.

Voorkom bandenslijtage door juist opbergen

Rubber veroudert het snelst bij stilstand. Gebruik jij je fiets dus zelden? Dan moet je de kwaliteit van het rubber nog beter in de gaten houden dan wanneer je intensief fietst. Ook kan bij lange stilstand de vorm van de band ietwat veranderen. Het gebruik van een fietshaak gaat dit tegen. Bovendien bevindt de fiets zich aan een fietshaak als het ware in een hangende positie. Zo wordt het ook nog eens makkelijker om het onderhoud aan je tweewieler, en vooral aan de banden, uit te voeren. Zo kun je niet alleen gemakkelijk de staat van je buitenbanden controleren, maar ook schoonmaken. En eventuele scherpe stukjes eruit halen en de band lijmen indien nodig. Een fietshaak is dus niet alleen handig voor het besparen van ruimte. Wist je trouwens dat je met het gebruik van azijn de levensduur van je fietsbanden ook verlengt? Hang je fiets eenvoudig op aan je fietshaak en smeer de banden in met dit goedje. Niet alleen werkt dit ontvettend, ook zorgt het ervoor dat er heel wat minder stukjes aan blijven plakken die schade veroorzaken.

Ons assortiment

Wil jij een fietshaak kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op onze webpagina vind je namelijk een uitgebreid aanbod. Zo vind je hier de fietshaak die jou het meeste gebruikscomfort oplevert. Ook de prijzen variëren. Zo vind je de goedkoopste fietshaak al voor slechts een paar euro. Wil je een iets luxer model, dan ligt de prijs rond de twintig euro. Let bij de aanschaf ervan wel altijd goed op de draagcapaciteit. Zo zijn er fietshaken die dertig kilo aankunnen, terwijl andere varianten wel tot honderd kilo kunnen dragen. Ga dus na wat het gewicht van jouw fiets is. Ook hebben wij een fietshaak in ons assortiment die geschikt is voor vijf fietsen. Beschikt elk gezinslid over een tweewieler en heb je moeite om deze allemaal fatsoenlijk op te bergen? Dan is deze fietshaak voor jou dé uitkomst. De haak zelf weegt slechts vijf kilo en is geschikt voor de muur. Daarmee creëer je een ruimte die je voor talloze andere doeleinden zult kunnen gebruiken.

Vragen en advies

Wil je graag online een fietshaak kopen? Neem dan een kijkje in onze webshop en bestel bij Fietsenrek-verkoper. Alle haken uit ons assortiment zijn van zeer goede kwaliteit en worden bij een bestelling voor 22.00 uur binnen een werkdag aan huis bezorgd. Je kunt veilig online betalen met garantie en vanaf 50 euro profiteer je zelfs van een gratis verzending. Misschien heb je behoefte aan advies over de fietshaak, bijvoorbeeld over de montage. Neem in dat geval contact op met ons service team, en wij helpen je graag verder. Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links