Fietshouders

Een fiets is niet weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Sterker nog, elk familielid heeft tegenwoordig zijn eigen exemplaar. Dat neemt echter wel behoorlijk wat opslagruimte in beslag. Het is dus handig om dan slimme opbergsystemen te gebruiken, zoals een fietshouder. Hiermee kun je de tweewielers gemakkelijker opbergen op plekken waar ze net iets minder in de weg staan. Er zijn veel verschillende modellen te verkrijgen, zoals de ophangbeugel. Wat is dan de beste optie?

€ 11,95

Fietshouder - Perel - OBH3

 

  Capaciteit: 1 fiets
  Bevestiging: Muur
  Max. draaggewicht: 20 kg
  Coating voor wielen
  30.2 x 13 x 8.2 cm

€ 19,95

Fietshouder - Perel - OBH1

 

  Capaciteit: 1 fiets
  Bevestiging: Muur
  Max. draaggewicht: 25 kg
  Inklapbaar
  Lengte 30 cm

€ 64,95

Fietshouder - Perel - OBH5

 

  Capaciteit: 1 fiets
  Max. draaggewicht: 30 kg
  Verstelbaar in hoogte
  Lengte 110 - 143 cm
  Nylon en staal

€ 24,95

Fietshouder - Mottez - ZMB053F

 

  Capaciteit: 2 fietsen
  Bevestiging: Muur
  Max. draaggewicht: 40 kg
  Plaatsbesparend
  Diepte 43 cm

€ 24,95

Fietshouder - Perel - OBH4

 

  Capaciteit: 2 fietsen
  Bevestiging: Muur
  Max. draaggewicht: 35 kg
  Inklapbaar
  59 x 53 x 50 cm

€ 29,95

Fietshouder - Mottez - ZMB053QRA

 

  Capaciteit: 2 fietsen
  Bevestiging: Muur
  Max. draaggewicht: 40 kg
  Inklapbaar
  Diepte 43 cm

€ 24,95

Fietshouder - Bicycle Gear

 

  Capaciteit: 2 fietsen
  Bevestiging: Muur
  Max. draaggewicht: 30 kg
  51 x 54 x 48 cm
  Plastic en staal

Niet op voorraad

Wanneer gebruik je de fietshouder?

Het is belangrijk om te begrijpen wanneer dit opbergmiddel een uitkomst is. In de meeste gevallen gaat het dan om het efficiënt omgaan met ruimte. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat je maar weinig ruimte ter beschikking hebt. Het opbergmiddel kan bijvoorbeeld ook heel handig zijn wanneer je een werkplaats in je garage hebt. Je wilt dan immers de ruimte hebben om te kunnen werken. Een type aan de muur is dan altijd makkelijker dan dat de rijwielen op hun standaards staan of in een rek zijn geplaatst. Dit opbergmiddel is dus vooral een praktische en niet zo zeer een noodzakelijke oplossing voor een probleem dat je hebt. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere redenen om het te willen gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je de tweewielers simpelweg niet vaak gebruikt, zoals alleen in de zomer maar niet in de wintermaanden. Dan wil je geen omkijken meer hebben naar al die tweewielers en zoek je een handige opbergmogelijkheid.

De verschillende modellen fietshouders

Het kopen van dit handige opbergmiddel begint bij het bepalen waar je je rijwiel kwijt wilt. Het is vooral belangrijk om daarbij te bedenken hoe vaak die gebruikt gaat worden. Is het bijvoorbeeld de bedoeling om een toerfiets op te bergen die de hele winter niet gebruikt zal worden, dan is een ophangbeugel met katrollen misschien wel de beste optie. Zo hangt de tweewieler niet in de weg. Hij is echter ook niet gemakkelijk te pakken. Een opbergmiddel dat echter meer geschikt is voor frequent gebruik, is juist een fietshouder aan de muur. Dan kan het rijwiel er veel gemakkelijker door jou worden opgehangen en af gehaald wanneer je hem wilt gebruiken. Er zijn hierin enkele varianten, die vaak wel allemaal neerkomen op het gebruik van een haak die aan de muur wordt bevestigd. Verschillen zitten hem dan vooral in de kwaliteit.

De hoeveelheid fietsen

Een keuze voor het juiste opbergsysteem moet ook gemaakt worden aan de hand van de hoeveelheid rijwielen die hiervan gebruik gaan maken. Wanneer je bijvoorbeeld alle toerfietsen van je gezin wilt opbergen, dan is een houder aan de muur nodig met wat langere haken. Je moet een ophangbeugel kopen waar je meerdere exemplaren op kwijt kunt. Je kunt dit vergelijken met een houder die je gebruikt om je fietsen met de auto mee te nemen. Wil je echter maar één rijwiel uit de weg halen, dan is een opbergmiddel in de vorm van een simpele haak waar je hem in hangt vaak al voldoende. Deze ophangbeugel kun je dan bijvoorbeeld ook op zolder monteren in plaats van in de schuur. Vooral wanneer je zuinig bent op je tweewieler kan dit een heel goed idee zijn. Houd hier dus altijd rekening mee in de keuze die je maakt.

Andere opties voor het opbergen

Naast de ophangbeugel aan de muur zijn er natuurlijk ook een heleboel alternatieve vormen. Denk bijvoorbeeld aan de meer luxe uitvoering. Dit is een exemplaar met een goot aan de muur waar je jouw rijwiel in zet. Deze is heel stevig, maar neemt daardoor ook wat meer ruimte in beslag. Dit is vaak een goed idee voor de wat zwaardere rijwielen die niet vaak gebruikt worden. Dit is bijvoorbeeld ook gemakkelijk als je een grote garage hebt, je hebt dan immers de ruimte om je rijwiel een goede plek te geven en je fietshouder kan je daar dan op aanpassen. Al zou je dan misschien ook voor bijvoorbeeld een rek kunnen kiezen. Hier kun je dan gemakkelijk meerdere in kwijt op dezelfde plek. Dit is echter juist vaak niet wat je wilt. Het is dus belangrijk om deze afweging te maken.

Wanneer gebruik je een fietshouder?

Natuurlijk is het gebruik van dit nuttige opbergmiddel niet alleen maar handig voor mensen die voldoende ruimte hebben in de vorm van een schuur of garage. Het is juist zo dat opbergsystemen zoals deze hier juist geschikt zijn als je minder ruimte ter beschikking hebt. Denk bijvoorbeeld aan mensen die in een appartement of een klein flatje wonen. Voor hen is dit opbergmiddel een uitkomst omdat de tweewieler anders midden in de gang of de kamer komt te staan. Dit is natuurlijk niet handig. Juist ook omdat dit vaak mensen zijn die middenin de stad wonen en dus meer profijt hebben van een fiets dan een auto. De tweewieler is dan een belangrijk onderdeel. Het is dus ook belangrijk dat deze in een goede houder geplaatst kan worden in huis. Juist hier is vaak de meer compacte vorm zoals de haakuitvoering ideaal. Deze neemt zeer weinig ruimte in beslag.

Een fietslift gebruiken

Een aparte uitvoering is de lift. Deze wordt namelijk niet aan de muur, maar aan het plafond gemonteerd. Het heeft veel weg van een fietshouder met de katrollen. Ook hier wordt het rijwiel namelijk op gezet om vervolgens omhoog gehesen te worden. Het is alleen net iets gemakkelijker om deze bijvoorbeeld dagelijks te gebruiken. Zo wordt dit opbergsysteem je eigen stalling in huis. Ook deze vorm is vaak vooral gemakkelijk als je een appartement of een flatje hebt in de stad waar je in verblijft. Het is dus ook altijd een goed idee om de haak en de lift even met elkaar te vergelijken. Zo kom je er achter of je een systeem aan de muur beter kunt gebruiken dan één aan het plafond. Het grote voordeel is natuurlijk dat je niet hoeft te tillen, het nadeel is dat je hem niet strak tegen de muur kunt plaatsen.

Vragen en advies

Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een type fietshouder? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,8
Uitstekend "Fijn bedrijf, reageren snel op vragen. Goede en keurige levering op een door jou gewenste dag. Echt super!" 10
Perfect "Van bestelling tot bezorging prima geregeld." 9,4
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links