Fietsliften

In Nederland gebruiken we steeds meer de fiets als vervoersmiddel of om lekker in beweging te komen met het hele gezin. Je wilt natuurlijk dat je rijwiel in topconditie blijft en daarom is het ideaal als je hem kwijt kunt in een schuur of garage. Toch brengt dat ook wel eens problemen met zich mee. Je huisgenoten die voor de zoveelste keer klagen dat ze nergens bij kunnen of dat ze gestruikeld zijn. Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing. De lift biedt uitkomst voor mensen die hem binnen willen stallen, maar hiervoor ruimte tekort komen. Nieuwsgierig geworden naar een geschikt model? Bekijk dan ons assortiment.

€ 19,95

Fietslift - Toolland - TL62000

 

  Capaciteit: 1 fiets
  Bevestiging: Plafond
  Max. draaggewicht: 20 kg
  Max. hoogte: 4 m
  Eenvoudige montage

€ 21,95

Fietslift - Mottez - ZMB128P

 

  Capaciteit: 1 fiets
  Bevestiging: Plafond
  Max. draaggewicht: 20 kg
  Max. hoogte: 4 m
  Eenvoudige montage

Waarom een fietslift?

Een fietslift biedt uitkomst bij ruimtetekort in jouw opbergplaats. Toch is dat niet de enige reden. Ook voor mensen die het heerlijk vinden om zelf eraan te klussen is het de ideale oplossing. Je hangt hem gemakkelijk in de lucht, waardoor je overal goed bij kunt. Banden vervangen en plakken of de kettingkast opknappen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Dan is er nog een groot voordeel voor het rijwiel zelf. Doordat deze niet altijd op de grond staat, komt er minder weerstand en druk te staan op de banden. Hierdoor gaan deze veel langer mee en bespaart het je kosten. Dit opbergsysteem behoort vooral makkelijk in gebruik te zijn. Geen gesjouw meer, gewoon simpel je tweewieler in deze takel zetten en hijsen. Dit in tegenstelling tot de haken, waarbij je hem hoog in de lucht moet tillen om hem op te hangen. Een fietslift is kortom heel fijn voor je rug, zeker na een lange werkdag of na een lange tocht.

Moeilijk te bevestigen?

Veel mensen vragen zich af of dit ophangsysteem eigenlijk wel zo gemakkelijk is. Ze denken dan met name aan het gewicht en aan onhandig gemanoeuvreer. Wij hebben onze producten stuk voor stuk uitgezocht op gebruiksvriendelijkheid. Met behulp van de geleverde gebruiksaanwijzing is het monteren van dit ophangsysteem snel achter de rug. Daarna is het belangrijk om goed de instructies te lezen voor het hijsen. Meestal behoor je eerst de lichte kant van je tweewieler op te takelen, waarna het zwaardere gedeelte volgt. Het is veelal gewoon een kwestie van één of twee keer proberen, waarna het eigenlijk vanzelf gaat. Wil je dus een fietslift kopen, maar vrees je voor je eigen (on)handigheid? Geen punt, met behulp van een duidelijke instructie en eventueel adviezen van onze kant kan iedereen er gebruik van maken.

Welke fietslift is geschikt voor mijn plafond?

Een plafondtype kan uitkomst bieden als je ruimte tekort komt in je stalling. Toch is het soms lastig om te beslissen welke takel geschikt is voor jouw plafond. Je wilt immers niet dat deze het rijwiel niet gaat houden. Een takel die met rijwiel en al naar beneden komt, met in het ergste geval nog een stukje plafond, is geen aanlokkelijk vooruitzicht. Gelukkig is dat echt het geval niet meer bij een model uit onze collectie. We beschikken over ophangsystemen die op elk plafond gemonteerd kunnen worden. Zo kun je zo snel mogelijk profiteren van veel meer ruimte, zodat je veel meer spullen op kunt bergen.

Meerdere fietsen stallen?

Als je met meerdere mensen in huis woont is de kans groot dat er ook veel rijwielen in de schuur of garage staan. In dat geval zou het helemaal makkelijk zijn als je meerdere exemplaren met een lift kunt opbergen. Gelukkig is dat ook mogelijk. Er zijn meerdere systemen te koop waarbij je twee tegelijkertijd op kunt hangen. Dat zorgt in elk geval al voor een heleboel meer ruimte. Ook kinderfietsen kun je hiermee gemakkelijk de lucht in tillen. Helemaal ideaal als ze deze niet dagelijks gebruiken, zo struikel je er niet elke dag weer over voordat je bij je eigen rijwiel bent aangekomen. Dat scheelt weer een hoop tijd!

Fietslift kopen

Waar moet je zoal op letten bij de aanschaf? Allereerst is het belangrijk om vast te stellen voor hoeveel gewicht je hem nodig hebt. Dit ligt aan de massa van je rijwiel. Een elektrisch model is bijvoorbeeld veel zwaarder dan een lichtgewicht mountainbike. Zoek dus eerst goed uit hoeveel jouw rijwiel weegt voordat je dit type ophangsysteem aanschaft. Daarnaast is het belangrijk om gewoon een kwalitatief goed ophangsysteem uit te kiezen. De takel kan nog zo gebruiksvriendelijk zijn, maar als hij te zwaar is voor jou om omhoog te takelen werkt het ook niet. In de beschrijving van onze verschillende producten zie je precies welk type voor jou geschikt is.

Vragen en advies

Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een type fietslift? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,8
Uitstekend "Fijn bedrijf, reageren snel op vragen. Goede en keurige levering op een door jou gewenste dag. Echt super!" 10
Perfect "Van bestelling tot bezorging prima geregeld." 9,4
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links