Fietsliften

In Nederland gebruiken we steeds meer de fiets als vervoersmiddel of om lekker in beweging te komen met het hele gezin. Je wilt natuurlijk dat je fiets in topconditie blijft en daarom is het ideaal als je hem kwijt kan in een schuur of garage. Toch brengt dat ook wel eens problemen met zich mee. Je huisgenoten die voor de zoveelste keer klagen dat ze nergens bij kunnen of dat ze gestruikeld zijn over jouw fiets. Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing. De fietslift biedt uitkomst voor mensen die de fiets binnen willen stallen, maar hiervoor ruimte tekort komen. Nieuwsgierig geworden naar een geschikte fietslift? Bekijk dan snel ons assortiment en bestel zo’n handige fietstakel.

Waarom een fietslift?

Een fietslift kan de uitkomst bieden bij ruimtetekort in jouw opbergplaats. Toch is dat niet de enige reden om over een fietslift te willen beschikken. Ook voor de mensen die het heerlijk vinden om zelf te klussen aan hun fiets is het de ideale oplossing. Je hangt de fietstakel gemakkelijk in de lucht, waardoor je overal goed bij kan. Banden vervangen, band plakken of de kettingkast opknappen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Dan is er nog een groot voordeel voor je fiets zelf. Doordat deze niet altijd op de grond staat, komt er minder weerstand en druk te staan op de banden. Hierdoor gaan deze veel langer mee en bespaart het je kosten. De fietslift behoort vooral makkelijk in gebruik te zijn. Geen gesjouw met je fiets meer, gewoon simpel in een fietstakel zetten en liften. Dit in tegenstelling tot de wat oudere fietshaken waarbij je je fiets hoog in de lucht moet tillen om deze op te hangen. Een fietslift is kortom heel fijn voor je rug, zeker na een lange werkdag of na een lange fietstocht.

Moeilijk te bevestigen?

Veel mensen vragen zich af of een fietslift eigenlijk wel zo gemakkelijk is. Ze denken dan met name aan het gewicht en aan onhandig gemanoeuvreer. Wij hebben onze producten stuk voor stuk uitgezocht op gebruiksvriendelijkheid. Met behulp van de geleverde gebruiksaanwijzing is het monteren van het fiets ophangsysteem fietslift snel achter de rug. Daarna is het belangrijk om goed de instructies te lezen van het ophalen van de fiets. Meestal behoor je eerst de lichte kant van de fiets op te takelen, waarna het zwaardere gedeelte volgt. Het is veelal gewoon een kwestie van een of twee keer proberen, waarna het eigenlijk vanzelf gaat. Wil je dus een fietslift kopen, maar vrees je voor je eigen (on)handigheid? Geen punt, met behulp van een duidelijke instructie en eventueel adviezen van onze kant kan iedereen gebruikmaken van een fietslift of fietstakel.

Welke fietslift is geschikt voor mijn plafond?

Een fiets plafondlift kan de uitkomst bieden als je ruimte tekort komt in je stalling. Toch is het soms lastig om te beslissen welke fietstakel geschikt is voor jouw plafond. Je wilt immers niet dat deze de fiets niet gaat houden. Een fietstakel die met fiets en al naar beneden komt - met in het ergste geval nog een stukje plafond – is geen aanlokkelijk vooruitzicht. Gelukkig is dat echt het geval niet meer bij een fietslift uit onze collectie. Ze beschikken over ophangsystemen die op elk plafond gemonteerd kunnen worden. Een fietstakel kopen doe je gemakkelijk online via onze website. Zo kun je zo snel mogelijk profiteren van veel meer ruimte, zodat je veel meer spullen op kunt bergen. Bekijk vandaag nog onze collectie en zoek een fietslift naar keuze uit die optimaal past bij de ruimte waar je hem in wil monteren.

Meerdere fietsen stallen?

Als je met meerdere mensen in huis woont is de kans groot dat er ook veel fietsen in de schuur of garage staan. In dat geval zou het helemaal makkelijk zijn als je meerdere fietsen met een fietslift kan opbergen. Gelukkig is dat ook mogelijk. Er zijn meerdere systemen te koop waarbij je twee fietsen tegelijkertijd op kan hangen. Dat zorgt in elk geval al voor een heleboel meer ruimte. Ook kinderfietsen kun je hiermee gemakkelijk de lucht in tillen. Helemaal ideaal als ze deze niet dagelijks gebruiken, zo struikel je niet elke dag weer over meerdere fietsen voordat je bij je eigen rijwiel bent aangekomen. Dat scheelt weer een hoop tijd! Heb je al een kijkje geworpen bij onze verschillende soorten fietstakels? Bestel vandaag nog een geschikte fietslift voor jouw fietsen en profiteer morgen al van extra veel ruimte in je schuur.

Fietslift kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietstakel? Allereerst is het belangrijk om vast te stellen voor hoeveel gewicht je een fietslift nodig hebt. Dit ligt aan de massa van je fiets. Een elektrische fiets is bijvoorbeeld veel zwaarder dan een lichtgewicht mountainbike. Zoek dus eerst goed uit hoeveel jouw fiets weegt voordat je een fietslift aanschaft. Houd daarbij ook eventueel rekening met fietstassen bijvoorbeeld met schoolboeken. Daarnaast is het belangrijk om gewoon een kwalitatief goed ophangsysteem uit te kiezen. De fietstakel kan nog zo gebruiksvriendelijk zijn, maar als de lift te zwaar is voor jou om te omhoog te takelen werkt het ook niet. In de beschrijving van onze verschillende producten zie je precies welke fietslift voor jou geschikt is. Kom je er toch niet helemaal uit? Advies nodig? Schroom dan niet om contact met ons te zoeken, wij helpen je graag.

Vragen en advies

Kies de fietslift die je nodig hebt en ga ermee aan de slag. Let er bij het kopen van een fietslift op dat u altijd een koopt die voldoende gewicht aankan. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een type fietslift? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links