Fietsbeugels

Nederland staat wereldwijd bekend als een echt fietsland. Gemiddeld telt ons relatief kleine land maar liefst 22,5 miljoen fietsen. Dit komt neer op 1.3 fiets per Nederlander. Best logisch dat het bijvoorbeeld in een grote stad soms zo druk kan worden met alleen al fietsen! Wie weet maak je graag tochten langs het prachtige, vlakke Nederlandse landschap of zelfs de Limburgse heuvels. Na afloop is het fijn wanneer je de fiets gemakkelijk kunt stallen in de schuur of garage. Een fietsbeugel is daarvoor zeer geschikt. Je kunt er namelijk behoorlijk veel ruimte mee besparen. Bovendien ziet je schuurtje er door het gebruik van een fietsbeugel veel netter uit.

Fietsbeugel bevestigen

Er zijn verschillende manieren om een fiets op te hangen. Je kunt de tweewieler zowel aan de muur bevestigen als aan het plafond. Laat je keuze voor een plafond- of muursysteem afhangen van de flexibiliteit van de fietsbeugel die je hebt aangeschaft. Hou altijd goed rekening met de grootte van de fietsbeugel. Het moet natuurlijk wel passen op de plek waar je het wilt ophangen! Bekijk zodoende altijd hoeveel ruimte je schuur of garage heeft. Het beste kun je de locatie ook opmeten. Let daarnaast op het soort fiets dat je wilt ophangen. Een mountainbike heeft vaak een breder stuur dan een gewone fiets. De maximale stuurbreedte bepaalt hoe je de fiets in de beugel op kunt hangen. In onze webshop vind je diverse soorten fietsbeugels. Wij leveren deze producten inclusief bevestigingsmateriaal. Je hoeft dus niet op zoek naar extra gereedschap om de beugel aan de muur op te hangen en kunt meteen beginnen te monteren.

Bespaar ruimte en hang je fiets aan de muur

Sommige periodes van het jaar lenen zich uitstekend voor mooie fietstochten. Zo gaan in de zomer duizenden Nederlanders op verkenningstocht met hun toer- of racefiets. Eenmaal in de schuur staan deze fietsen soms flink in de weg. Een schuur of garage kan door alle spullen die erin worden gestald behoorlijk rommelig worden. Het is vervelend wanneer je door de chaos niet gemakkelijk bij je fiets kunt. Een fietsbeugel kopen is de ideale oplossing. Dit is een hoefijzervormig frame dat dient als een metalen fietsenrek. Het heeft twee vooruitstekende pinnen die met rubber zijn omhuld. Aan deze twee halve meter lange onderdelen kun je vrij eenvoudig je fiets bevestigen. Met het aanschaffen van een beugel bespaar je veel ergernis, want je creƫert er ruimte en overzicht mee. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een kleine schuur of garage met veel fietsen hebt. Na het bevestigen van de fietsbeugel op de muur geniet je van een zee van ruimte en kun je de racefiets pakken wanneer je wilt. Bovendien geeft de beugel een opgeruimde indruk.

Voordelen van een fietsbeugel

Een fietsbeugel wordt doorgaans gemaakt van staal of aluminium. Het voordeel van deze materialen is dat ze vrij sterk zijn en lang meegaan. Naast een fietsbeugel zijn er nog enkele alternatieven om je fiets mee op te hangen. Zo zijn ook ophanghaken en een fietslift erg praktisch. Deze zijn zeer geschikt voor vrijwel elk soort fiets. Het maakt niet uit of je een stadsfiets heb of een professionele fiets hebt als wielrenner. Daarnaast zijn er diverse varianten opklapbare fietsbeugels. Dankzij het eenvoudige en opklapbare systeem bespaar je nog meer ruimte in je schuur of garage. Ruimtebesparing is niet het enige voordeel van een fietsbeugel. Zo kun je helemaal zelf bepalen waar je het op de muur wilt monteren. Je kiest zelf je perfecte opbergplaats. Zorg ervoor dat je tijdens het monteren de beugel niet te hoog plaatst. Het is uiteraard de bedoeling dat je er altijd bij kunt!

Fietsbeugels in verschillende uitvoeringen

Tegenwoordig heb je de keuze uit beugels in verschillende uitvoeringen. Zo gebruiken veel Nederlanders een fietshaak om hun stalen ros kwijt te kunnen. Let bij het kopen van een fietshaak of fietsbeugel altijd op je persoonlijke situatie. Zo is een beugel met een enkele uitvoering meer geschikt voor een kleine schuur dan een dubbele uitvoering. Bij een grotere plek zou je eventueel wel een fietsbeugel met een dubbele uitvoering aan kunnen schaffen, zodat je nog meer fietsen kwijt kunt. Vergeet ook niet om te letten om het maximale draagvermogen van een fietsbeugel, om mogelijke ongelukken en beschadigingen te voorkomen. Veel beugels hebben een rubberen coating. Dit zorgt ervoor dat het frame van de fiets niet beschadigt. Zodoende kun je de beugel prima gebruiken voor zowel gewone fietsen als racefietsen.

Fiets onderhouden in de wintermaanden

In de wintermaanden wordt er in Nederland veel minder gefietst. Racefietsen staan daardoor soms maanden in de fietsbeugel. Om te voorkomen dat de verchroomde onderdelen gaan roesten wordt aangeraden om je fiets in zuurvrij fietsvet te zetten. Daardoor blijft de fiets altijd in topconditie. Naast een fietsbeugel zijn er nog enkele andere alternatieven om je fiets op te bergen. Zo zou je eventueel ook ophanghaken of een fietslift kunnen gebruiken. Dit laatste product is erg geschikt voor je racefiets. Voortaan staat je stalen ros staat altijd veilig en op een mooie plek!

Vragen en advies

Wil je graag online een fietsbeugel kopen? Neem dan een kijkje in onze webshop en bestel bij Fietsenrek-verkoper. Alle types beugels uit ons assortiment zijn van zeer goede kwaliteit en worden bij een bestelling voor 22.00 uur binnen een werkdag aan huis bezorgd. Je kunt veilig online betalen met garantie en vanaf 50 euro profiteer je zelfs van een gratis verzending. Misschien heb je behoefte aan advies over de fietsbeugel, bijvoorbeeld over de montage. Neem in dat geval contact op met ons service team, en wij helpen je graag verder. Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links